Ajax na zes jaar rechtstreeks naar groepsfase Champions League

Ajax na zes jaar rechtstreeks naar groepsfase Champions League ANP

Ajax is zeker van een plaats in de groepsfase van de nieuwe editie van de Champions League. De club profiteert van de uitschakeling van Olympique Lyon in de halve finale van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

De Franse club verloor van Bayern München (3-0). Alleen Olympique Lyon kon Ajax nog uit de groepsfase van de Champions League houden. De ploeg van onder meer Memphis Depay en Kenny Tete wist zich in eigen land land niet voor de Champions League te plaatsen. Lyon stond slechts zevende toen het Franse seizoen vanwege het coronavirus werd afgebroken.

Finalisten Bayern München en Paris Saint-Germain veroverden de landstitel en waren al zeker voor een ticket voor de volgende editie van de Champions League.

Ajax wist de laatste twee seizoenen via de voorronden de groepsfase van de Champions League te bereiken. De club verdiende twee jaar geleden 90 miljoen euro met het bereiken van de halve finale. Ajax werd het afgelopen seizoen in de groepsfase uitgeschakeld, maar verdiende toch nog ruim 55 miljoen euro aan premies, tv-gelden en recettes. Ajax bereikte zes jaar geleden voor het laatst de groepsfase van de Champions League zonder dat het voorronden moest overleven.

De groepsfase van de nieuwe editie van de Champions League gaat op 20 oktober van start. AZ kan zich nog via de voorronden kwalificeren. De club uit Alkmaar stuit woensdag 26 augustus op het Tsjechische Viktoria Plzen in de tweede voorronde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu