Ajax neemt maatregelen tegen supporters

Ajax neemt maatregelen tegen supporters ANP

Ajax heeft maatregelen genomen naar aanleiding van de incidenten zondag tijdens de klassieker tegen Feyenoord. Een deel van de toeschouwers in de Amsterdam ArenA zong kwetsende spreekkoren over de Rotterdamse keeper Kenneth Vermeer, zelf oud-Ajacied. De Amsterdamse club heeft na eigen onderzoek twintig 'schuldige' fans op het oog die allemaal een stadionverbod krijgen.

Ook besloot Ajax een voorwaardelijke straf op te leggen aan zijn aanhangers. Bij een ,,ernstig en grootschalig incident'' in het stadion mogen alle toeschouwers in het betreffende vak de daaropvolgende twee thuiswedstrijden van Ajax de ArenA niet in. De clubleiding besloot bovendien voor de rest van dit seizoen alle faciliteiten in te trekken voor Vak410, waar de fanatieke fans zitten.

De man die zondag een opblaaspop met een shirt van Vermeer aan een touw ophing aan de balustrade in de ArenA, heeft al een stadionverbod gekregen. Dat geldt ook voor een fan die vuurwerk in een ander vaak gooide. Van de twintig supporters die Ajax daarnaast op het oog heeft, zijn er acht al geïdentificeerd. De verwachting is dat van de andere twaalf ook snel bekend is wie het zijn. Deze groep supporters heeft zich volgens Ajax ,,aantoonbaar schuldig'' gemaakt aan de wanordelijkheden en is voorlopig niet welkom in de stadions.

De aanklager betaald voetbal startte donderdag een vooronderzoek naar de incidenten tijdens de klassieker. Ajax heeft tot en met woensdag 24 februari de tijd de aanklager schriftelijk op de hoogte te brengen van de maatregelen die het heeft genomen. Een deel daarvan bracht de club vrijdag zelf al naar buiten.

Nieuws

Meest gelezen

menu