Ajax straft dader van 'Vermeer aan strop'

Ajax straft dader van 'Vermeer aan strop' ANP

Ajax heeft zondag de supporter die een pop van Kenneth Vermeer aan een strop toonde in het stadion bij de wedstrijd tegen Feyenoord, meteen in de kraag gevat. Hij krijgt een stadionverbod en het Openbaar Ministerie zal de man strafrechtelijk vervolgen. Dat meldde de directie van de Amsterdamse club kort na afloop van de klassieker, die Ajax met 2-1 won. De doelman heeft zelf ook aangifte gedaan.

De directie noemde het een 'onsmakelijke' actie. De pop met een strop om zijn nek zorgde voor ophef bij de klassieker in de ArenA. Vlak voor de wedstrijd hing een fan van de Amsterdamse club de pop, die doelman van Feyenoord moest voorstellen, met een touw om de nek over de balustrade.

Vermeer, die lang voor Ajax speelde, wilde zelf niet veel over het incident kwijt. ,,Ik heb het gezien, wat moet ik daar over zeggen", zei hij. ,,Ik praat liever over voetbal", stelde de doelman nadat hij een verklaring bij de politie had afgelegd. ,,Ik baal vooral dat we hebben verloren. Daar ben ik veel meer mee bezig."

Vermeer werd tijdens het duel ook verwenst in spreekkoren. De stadionspeaker vroeg het publiek ermee te stoppen. Ook zou korte tijd een spandoek te zien zijn geweest met een beledigende tekst over de keeper, die in 2014 de overstap van Ajax naar Feyenoord maakte. Een foto met 'Vermeer aan de strop' werd geplaatst op Twitter en dat leidde tot onthutste reacties op social media.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu