Alexander Schwarzman blijft bij Worldcup dammen ‘schijfdikte’ voor op Roel Boomstra dankzij winst op smaakmaker Jacob Okken uit Emmen

In het vanouds propvolle zomerdamcircuit werd de WorldCup in Heerhugowaard een prooi voor oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman. De onder neutrale vlag opererende Rus bleef diens opvolger Roel Boomstra dankzij winst op de smaakmaker van het toernooi Jacob Okken uit Emmen een luttel weerstandspunt voor.

Emmenaar Jacob Okken (links) was de smaakmaker bij het Heerhugowaard Open, maar moest in Alexander Schwarzman zijn meerdere erkennen, waarmee de Rus het toernooi nipt won voor wereldkampioen Roel Boomstra, die wel de leiding nam in het WorldCup klassement. 

Emmenaar Jacob Okken (links) was de smaakmaker bij het Heerhugowaard Open, maar moest in Alexander Schwarzman zijn meerdere erkennen, waarmee de Rus het toernooi nipt won voor wereldkampioen Roel Boomstra, die wel de leiding nam in het WorldCup klassement.  Foto: Frans Groot

Ongewild blokkeerde Okken ook de weg naar het podium voor zijn andere clubgenoot bij Hijken Wouter Sipma, door de ook in Heerhugowaard weer ijzersterk acterende mondiale nummer 6 in een vlijmscherp duel op remise te houden. Daarvóór had de 61-jarige Emmenaar in drie puike winstpartijen onder meer jeugdwereldkampioen Machiel Weistra over de knie gelegd en de wereldtoppers Jan Groenendijk en Artem Ivanov gedwongen tot een roemloze aftocht.

Schwarzman slaat toe

Nieuws

menu