Alkmaar helpt AZ met lening of garantie van 10 miljoen euro

Alkmaar helpt AZ met lening of garantie van 10 miljoen euro ANP

De gemeente Alkmaar steekt AZ een helpende hand toe. De nummer 2 van het afgebroken seizoen in de eredivisie krijgt 10 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe dak van het stadion. Dat gebeurt in de vorm van een lening of garantie, laat AZ weten.

AZ meldde vorige week dat het een akkoord heeft over de bouw van het dak, dat augustus vorig jaar tijdens een zware storm gedeeltelijk instortte. Directeur Robert Eenhoorn schatte de kosten van de nieuwe overkapping op "ruim 20 miljoen euro".

"Geweldig dat de gemeente ons in deze turbulente tijd op deze manier wil ondersteunen", reageert Eenhoorn. "Door de bouw van het nieuwe dak zetten we als club een grote stap vooruit. We kunnen onze fans en zakelijke relaties straks weer een veilig, modern en comfortabel onderkomen bieden. De uitstraling van ons nieuwe stadion past bij een mooie stad als Alkmaar."

Waarde

Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar zegt veel waarde te hechten aan het maatschappelijk belang van AZ in de gemeente en de regio. De gemeente erkent ook de bijzondere situatie waarin de club terecht is gekomen.

"Met het instorten van het dak en de coronacrisis krijgt AZ nu twee stevige tegenvallers te verwerken. Als wij kunnen bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ, dan vind ik dat we daar voor moeten gaan", aldus Pieter Dijkman, projectwethouder van de gemeente Alkmaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu