Allegri heeft geen versterking nodig

Allegri heeft geen versterking nodig ANP

Massimiliano Allegri heeft zich dinsdag laten ontvallen geen versterking nodig te hebben. De trainer van Juventus vindt zijn selectie sterk en compleet genoeg om de tweede competitiehelft in de Serie A met vertrouwen tegemoet te zien. Wat hem betreft hoeft de Italiaanse kampioen dus niet de transfermarkt op.

Juventus heeft zich inmiddels aardig hersteld van de matige competitiestart. Mario Mandzukic en Paulo Dybala, de belangrijkste aanwinsten van afgelopen zomer, hebben hun draai gevonden in Turijn. Met zeven overwinningen op rij werkte de titelverdediger zich op naar de vierde plaats, met maar drie punten minder dan koploper Internazionale.

,,Mijn team is zeer competitief. Er zijn maar weinig spelers goed genoeg om het nog beter te maken'', lichtte Allegri zijn gebrek aan kooplust toe. ,,Het kampioenschap wordt beslist in de laatste zes duels; 82 punten is denk ik genoeg. Vergelijk het met de tijdrit in het wielrennen. Kracht alleen is niet genoeg, je hebt ook mentale conditie en concentratie nodig.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu