Alonso zonder vrees naar Bahrein

Alonso zonder vrees naar Bahrein ANP

Fernando Alonso stapt donderdag blijmoedig in de bolide van McLaren voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Bahrein. De Spanjaard heeft na zijn horrorcrash tijdens de openingsrace van het jaar in Melbourne een korte periode ingelast om te herstellen, maar is helemaal klaar voor een nieuwe poging. ,,Ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen'', zei de 34-jarige Alonso in een vooruitblik van zijn team.

De tweevoudig wereldkampioen beleefde angstige momenten in Melbourne, toen hij bij een inhaalactie achterop de bolide van Esteban Gutierrez reed en vervolgens via een aantal koprollen op hoge snelheid door de lucht vloog en tegen een bandenstapel tot stilstand kwam. Wonder boven wonder stapte hij ongedeerd uit het hoopje schroot dat van de auto was overgebleven. ,,Ik ben blij dat ik er bij ben in Bahrein. Het is een mooi circuit, ik heb er al drie keer gewonnen.''

McLaren is er bovendien in geslaagd een nieuwe bolide in elkaar te zetten. ,,Een opmerkelijke prestatie van het team'', vond teambaas Eric Boullier.

Nieuws

Meest gelezen

menu