Sportspektakel Super Bowl staat weer voor de deur. Dit is waarom American Football aan deze kant van de oceaan moeilijk voet aan de grond krijgt (en wat 'we' daarom missen)

Het is zondagnacht weer tijd voor een van de grootste, zo niet hét grootste jaarlijkse sportspektakel ter wereld: de Super Bowl, oftewel de grande finale van Amerika’s populairste sport, American Football. Een sport die aan deze kant van de oceaan moeite heeft voet aan de grond te krijgen. Waarom eigenlijk? En wat missen ‘we’ daardoor?

Foto: Jamie Squire

Foto: Jamie Squire Foto: JAMIE SQUIRE

Vraag Jochem Hilberdink of hij zondagnacht de Super Bowl gaat kijken, en hij lacht je waarschijnlijk nog net niet uit. Wat zou hij die nacht anders doen? Slapen? Echt niet. De 29-jarige Hilberdink is naar eigen zeggen groot fan van American Football. Jaren geleden haalden twee neven hem over zich aan te sluiten bij Groningen Giants, de enige American Footballclub in Noord-Nederland. Inmiddels is hij naast speler van het eerste team ook voorzitter van de Giants. De sport stroomt door zijn aderen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's