Amerikaanse topsprinter Noah Lyles brengt muziekalbum uit

Amerikaanse topsprinter Noah Lyles brengt muziekalbum uit ANP

Noal Lyles is een van de snelste mannen van de planeet. De 22-jarige Amerikaan is onder meer de wereldkampioen op de 200 meter. Nu hij vanwege de coronapandemie zijn snelheid niet kan tonen op de atletiekbanen, is hij meer en meer gedoken in zijn grote tweede liefde; de muziek. Hij heeft zijn nieuwste album 'A Humans Journey' net uitgebracht. De nummers zijn ook te beluisteren op Spotify onder zijn artiestennaam Nojo18.

"Ik ben altijd artistiek geweest. Ik hou van tekenen en schilderen, maar muziek is nu mijn grootste hobby", zegt Lyles op de website van Team USA. "Zo kan ik mij uiten naast de atletiekbaan. Op de baan ziet iedereen mijn lichamelijke kant, maar muziek is mijn emotionele kant en daarin laat ik zien hoe ik over de wereld denk."

Het eerste nummer op zijn album heet 'Walk to Heaven'. "De reis naar de hemel is geen sprint", aldus Lyles, die vorig jaar het nummer 'Souvenir' uitbracht en waarin hij in zijn rap verwees naar zijn sportieve successen en opofferingen. Hij bracht het ten gehore bij de Diamond League in Zürich. Lyles voerde vorig seizoen de ranglijst op de 200 meter aan met een tijd van 19,50 seconden; hij is daarmee de op drie na snelste aller tijden op deze sprintafstand.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu