Amysoft Leekster Eagles handhaaft zich zo goed als zeker na duidelijke 10-5 zege. 'We wisten dat deze cruciaal zou zijn'

Leekster Eagles kon na de 10-5 zege op White Stones weer juichen, zoals de ploeg eerder deed na winst op Tigers Roermond. Foto: DvhN

De zaalvoetballers van Amysoft Leekster Eagles vermorzelden White Stones met 10-5 en zijn nu zo goed als zeker van lijfsbehoud.

De wedstrijd tegen de hekkensluiter van de degradatiegroep van de eredivisie was een belangrijke. Bij eventueel verlies zou de ploeg van trainer Bas Lulofs alsnog redelijk in degradatiezorgen zijn beland.

Maatje te groot

Maar dat gebeurde niet. Vanaf het begin was het éénrichtingsverkeer in Sportcentrum Leek. Eagles was scherp en duidelijk een maatje of wat te groot voor de bezoekers uit Egmond en al na vijf minuten stond de thuisploeg met 4-0 voor.

Aanvoerder Karim Layeb opende de score, Fabio de Matos Fernandes maakte 2-0, waarna Layeb weer 3-0 maakte en Luciano Matulessy Eagles met twee goals op 4-0 en 5-0 bracht. Nog voor de pauze pikte ook aanvaller en topscorer Mehdi Charaf-Eddine zijn goaltje mee: 6-0. White Stones deed in die laatste fase van de eerste helft pas iets terug, 6-1.

Stift uit lastige hoek

Direct na rust ging de Leekster machine weer op volle toeren. Charaf-Eddine maakte 7-1 en Layeb tekende even later voor de mooiste treffer van de avond. Met een stiftje uit een moeilijke hoek verschalkte hij de Egmondse goalie fraai, de bal vloog in de bovenhoek: 8-1. Charaf-Eddine tekende even later vanaf links voor 9-1.

White Stones kwam nog terug tot 9-3, waarna Getuar Derguti en Layeb in eendrachtige samenwerking de 10 volmaakten. Layeb scoorde op aangeven van Derguti 10-3. Lulofs stuurde vervolgens Matulessy als vliegende keep het veld in, maar juist White Stones scoorde tweemaal: 10-4 en 10-5. Dichterbij kwamen de Egmonders niet.

Niet meer in te halen

Met nog drie duels te gaan kan Leekster Eagles (20 punten uit 11 duels) sowieso al niet meer ingehaald worden door White Stones, dat nu 7 punten heeft. Feyenoord (op 12 punten en nog 4 duels te gaan) en Texel’94 (13) zouden dat nog kunnen, maar de kans lijkt klein, ook al omdat ze zaterdag tegen elkaar spelen.

,,We wisten dat deze wedstrijd cruciaal was voor ons’’, zei aanvoerder Layeb direct na afloop. ,,Deze winnen en de laatste thuiswedstrijd op 13 mei en we zijn er. Lekker dit. We speelden ze in de eerste vijf minuten eigenlijk al weg.’’

Trainer Lulofs was tevreden. ,,Vorig weekend speelden we beide wedstrijden ook al goed, maar werden we niet beloond. Nu beloonden we onszelf wel. Met goed voetbal speelden we ze weg, nu kan het eigenlijk niet meer mis gaan.’’


Nieuws

menu