Volleybalteam Lycurgus uit Groningen treft mogelijk topclub Tours in de Europa Cup. Coach Arjan Taaij: 'Ze hebben altijd een goede ploeg’

De volleyballers van Amysoft Lycurgus uit Groningen kunnen in de CEV-cup stuiten op het Franse Tours VB, het Finse Ford Levoranta Sastamala of het Apeldoornse Dynamo uit de eigen eredivisie.

Aanvoerder Dennis Borst spring namens Lycurgus een gat in de lucht na het winnen van de beker.

Aanvoerder Dennis Borst spring namens Lycurgus een gat in de lucht na het winnen van de beker. Foto Jan Kanning

Dat heeft de loting voor het Europese toernooi uitgewezen. Lycurgus speelt op 30 november, 1 of 2 december eerst uit. De return in Groningen is op 7, 8 of 9 december. Omdat Lycurgus een geplaatste club is stroomt de ploeg van coach Arjan Taaij pas in een latere fase in. Tours VB speelt tegen de verliezer van de voorrondewedstrijd, die gaat tussen Dynamo en Sastamala om een plek in de CEV Champions League.

Ze spelen in de sterke Franse Pro A competitie

Coach Taaij moet zich nader verdiepen in de mogelijke tegenstanders, maar acht de kans het grootst dat het Tours wordt. ,,Ze spelen in de sterke Franse Pro A competitie en hebben altijd een goede ploeg.’’ Zo won Tours won in 2005 de Champions League en in 2017 de CEV-Cup. De mogelijke Franse tegenstander is zevenvoudig landskampioen, waarvan de laatste keer in 2018. Negen keer werd de beker gewonnen en vier keer de Supercup. Eind 2019 speelde Lycurgus in Roeselare tijdens een kersttoernooi tegen Tours en verloor destijds met 2-1 (20-25, 24-26 en 25-22). Tours speelt de wedstrijden in het Palais des Sports Robert Grenon, waarin ruimte is voor 3.000 fans.

Corona

Vorig seizoen zou Amysoft Lycurgus in de zestiende finale tegen Ford Leveranta Sastamala spelen. Dat ging niet door omdat de Finnen zich vanwege de corona-epidemie terugtrokken. Sastamala speelt de laatste jaren of in de CEV Cup of in de voorronde van de Champions League en werd zes keer kampioen.

Dynamo kent voor Lycurgus natuurlijk geen geheimen. De finale om de landstitel werd door de Groningers met 2-1 verloren. Wel was Lycurgus afgelopen seizoen met 3-1 in de beker te sterk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu