Analist Hans Westerhof ziet een verrassende eerste helft tussen Heracles en FC Groningen: 'Maar nu moet Groningen echt aanvallen!'

Noah Fadiga van Heracles Almelo in duel met FC Groningen-speler Bart van Hintum. Foto :ANP/ Roy Lazet

Na 45 minuten voetballen in Almelo staat het 2-1 voor Heracles Voormalig FC Groningen-trainer Hans Westerhof legt de eerste helft onder de loep en ziet drie bijna identieke goals.

Het was na negen minuten raak voor FC Groningen en wie anders dan (winter)spits Strand Larsen. Westerhof: ,,Perfecte counter. De eerste keer dat ze serieus over de middenlijn komen na 15 minuten voetbal en het is een goal”, zag onze analist. ,,Maar vooraf was het ook een goede versnelling en actie van Suslov, die wat meer vanaf rechts komt, vervolgens kwam de voorzet goed aan en Strand Larsen komt handig voor z’n man en tikt bij de eerste paal binnen. Dat noemen ze effectief.”

In de 30e minuut maakte de thuisploeg verdient gelijk zag Westerhof: ,,Die van Groningen was goed maar deze van Başacıkoğlu is ook voortreffelijk. Een afgemeten kopbal en dit was niet makkelijk hoor: tegendraads binnengekopt en onhoudbaar. De verdediger kijkt alleen maar naar de bal en verliest zijn Başacıkoğlu uit het oog.”

Vraagtekens bij goal

Een paar minuten was het weer raak voor Heracles. Maar de analist zet wel vraagtekens bij deze goal: ,,Dit was toch een overtreding op Dammers”, vraagt Westerhof zich hardop af. ,,Neemt niet weg dat je na die voorzet scherper moet verdedigen. En ook hier weer: Sverko kijkt naar de bal, verliest Laursen uit het oog, komt voorlangs en prikt binnen. Je moet je als verdediger beter positioneren.”

,,Maar wie had dit verwacht? Dat het 2-1 bij rust zou staan tussen Heracles en FC Groningen? Het zijn geen frommel goals. Deze kunnen rechtstreeks in de top 10 goals van deze week”, vindt Westerhof

Wat moet anders?

,,Wat ik Buijs zou adviseren? Ze moeten nu echt aanvallen”, geeft de voormalig trainer aan. ,,Met alleen Strand Larsen en Ngonge is het niet voldoende. Een extra spits of misschien naar 4-4-2”, sluit Westerhof af.

Nieuws

Meest gelezen

menu