Analist Marnix Kolder over eerste helft NEC - FC Groningen: ‘FC Groningen wordt op alle linies afgetroefd. Er zit totaal niks in.’

Jonathan Okita van NEC aan de bal. Neraysho Kasanwirjo en Cyril Ngonge van FC Groningen in de achtervolging. Foto: ANP/Roy Lazet

Na 45 minuten voetballen in een zo goed als lege Goffert staat het 1-0 voor NEC. Voormalig FC-spits Marnix Kolder legt de eerste helft onder de loep en ziet dat het totaal niet goed gaat: ,,Het lijkt wel alsof ze met een zak aardappelen op de rug lopen”.

,,NEC heeft het middenveld in handen met ervaringsdeskundigen Schone en Barreto”, zag de analist. ,,Schone zakt uit en komt veel aan de bal. Maar die moet je juist niet aan de bal laten want die weet wel waar de oplossingen liggen. FC Groningen is totaal niet scherp begonnen. Slechte passes, spelers die over hun eigen voeten struikelen, laag tempo. En aan de bal, om in de aanval te komen, weten ze gewoon niet wat ze moeten doen. Niet best.”

 

Het lijkt wel alsof ze een zak aardappelen op de rug hebben

,,NEC is fris en Groningen loopt erachter aan. Er zit geen idee achter. Kasanwirjo heeft de bal en niemand beweegt. Het is totaal niet actief, geen initiatief van de middenvelders of aanvallers die de bal willen hebben. Hoe dat kan? Geen idee? Misschien is het ze niet goed uitgelegd van wat ze moeten doen”, geeft Kolder aan.

De goal van NEC

,,Die is illustratief voor de eerste helft van Groningen. El Hankouri verspeelt de bal omdat hij geen idee heeft wat hij er mee moet. Vervolgens loopt die NEC-spits er goed op door en is Leeuwenburgh gezien. Man van de eerste helft trouwens, Leeuwenburgh. Die pakte er een paar heel goed uit”, zag de analist.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu