Analist Rob McDonald strooit met onvoldoendes bij miserabel FC Groningen, maar beloont één speler met een zes

Ook over Ricardo Pepi, die hier afdruipt in Gelredome, was analist Rob McDonald niet te spreken.

Ook over Ricardo Pepi, die hier afdruipt in Gelredome, was analist Rob McDonald niet te spreken. Foto ANP/Jeroen Putmans

Of ze er geen zin meer in hadden of niet beter konden, degradant FC Groningen kreeg met name in de tweede helft alle hoeken van de Gelredome van Vitesse te zien (6-0). Analist Rob McDonald had er geen goed woord voor over.

De goalgetter van weleer strooide in zijn spelersrapport met onvoldoendes. Zo kregen met name de keepers er flink van langs van McDonald. Hij verweet zowel Peter Leeuwenburgh als Jan de Boer, die zijn collega na diens rode kaart verving, een gebrek aan uitstraling en doortastendheid. Het kwam ze beiden op een 4 te staan.

Suslov

Verder viel de Engelsman de tegen zichzelf én zijn team voetballende Tomas Suslov in negatieve zin op. Suslov lijkt al weken bezig vooral voor zichzelf te spelen. ,,De negatieve houding die hij in het veld tentoon spreidt is voor niemand goed’’, zag McDonald. ,,Voor Suslov is het wel klaar bij FC Groningen. Het is voor de club en voor hemzelf beter als hij voor volgend seizoen een nieuwe uitdaging zoekt.’’ De Slowaak mocht zich al heugen in de belangstelling van Lech Poznan.

Twee voldoendes

Rob McDonald deelde ondanks de magere uitvoering toch nog twee voldoendes uit onder de spelers van FC Groningen. Eén ging naar de altijd stoïcijns ogende Radinio Balker, de stabiele factor in het hart van de Groninger defensie die een degelijke wedstrijd afleverde. De andere voldoende was voor Laros Duarte, de beweeglijke en dynamische middenvelder die weer de oude lijkt na langdurig blessureleed.

Het volledige rapport:

Lees het wedstrijdverslag hieronder: