Anderlecht-voorzitter Coucke maakt plaats

Anderlecht-voorzitter Coucke maakt plaats ANP

Wouter Vandenhaute wordt de nieuwe voorzitter van Anderlecht. De voormalig sportjournalist, rijk geworden als eigenaar van televisieproductiebedrijf Woestijnvis en onder meer eigenaar van de Ronde van Vlaanderen, neemt de functie over van Marc Coucke, die wel hoofdaandeelhouder blijft van de Brusselse voetbalclub.

De bestuurswissel past in het ambitieuze plan RSCA '20-'25, waarmee Anderlecht een terugkeer naar de top wil bewerkstelligen. Dat moet gebeuren door volop te investeren in Neerpede, het opleidingscentrum. "'In youth we trust' blijft de kernwaarde waarop Anderlecht zijn succes wil bouwen", meldt de club. "Neerpede wordt nog meer dan vroeger het kloppende hart van de club en wil de volgende Vincent Kompany en de volgende Romelu Lukaku naar het eerste elftal brengen om daar successen te boeken."

Coucke zegt een stap opzij te doen om "alle ruimte te laten aan het nieuwe management". Vandenhaute was al extern adviseur van bestuursvoorzitter Karel Van Eetvelt. Hij stopt met zijn activiteiten als spelersmakelaar en zegt, net als de vorig jaar in Brussel teruggekeerde verdediger Kompany, in de club te willen investeren. Van Eetvelt moet het plan nog wel ter goedkeuring voorleggen aan de raad van bestuur van de club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu