André Mulder stopt als hoofdtrainer bij Germanicus Coevorden. Zal hij na 28 jaar trainerschap ooit weer een elftal leiden?

Trainer-coach André Mulder van Germanicus. Foto: Herman Woltersom

André Mulder uit Nieuw-Amsterdam stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van het eerste elftal van voetbalvereniging Germanicus uit Coevorden.

Dat heeft hij dinsdagavond aan de spelergroep bekendgemaakt.

Mulder (53) - inmiddels 28 jaar actief als trainer - zegt voortaan voor meer rust in zijn leven te kiezen: de combinatie voetbal en werk vergt hem veel energie. Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van een sportzaak in Nieuw-Amsterdam. Mulder sluit niet uit dat hij in de toekomst opnieuw trainer bij een amateurclub wordt.

Promotie

Bij Germanicus kan André Mulder aan het einde van dit seizoen terugkijken op een markante tweede periode bij de eersteklasser. In het eerste seizoen na zijn terugkeer moest de club als tweedeklasser na 16 wedstrijden vanwege corona noodgedwongen stoppen met wedstrijden. Op dat moment was het elftal koploper, zodat Germanicus promoveerde. Afgelopen seizoen werd eveneens afgebroken - toen al na vier wedstrijden. Op dit moment is Germanicus middenmoter in de eerste klasse.

In totaal acht seizoenen bij Germanicus

Eerder was Mulder al vijf seizoen actief bij de geel-zwarten uit Coevorden. in 2014 werd hij toegevoegd aan de technische staf van FC Emmen, als assistent-trainer van Joop Gall. Na een jaar keerde hij weer terug in het amateurvoetbal. Ook was hij in de afgelopen jaren actief als hoofdtrainer bij vv Noordscheschut, Gramsbergen, vv Dalen, SV HODO en SC Erica.

Nieuws

Meest gelezen

menu