Drentse atlete Andrea Deelstra komt op marathon in Sevilla 12 seconden tekort voor EK-limiet

Andrea Deelstra, hier op een archieffoto in Valencia, heeft het dit weekend net niet gered in Sevilla. Foto Erik van Leeuwen

De Drentse atlete Andrea Deelstra heeft de EK-limiet voor de marathon op een haar na gemist. Ze kwam dit weekend op de meet in de Spaanse stad Sevilla slechts 12 seconden tekort.

De in Dwingeloo opgegroeide, maar tegenwoordig in Wapenveld woonachtige Deelstra liep in Sevilla een tijd van 2 uur, 31 minuten en 42 seconden. Dat had dus minstens 2.31,30 moeten zijn.

Vooraf was Deelstra nog vol vertrouwen geweest dat ze de limiet voor het EK in München, in augustus dit jaar, zou halen. De Drentse, die in Spanje de enige Nederlandse deelnemer was, wilde flink onder de limiet duiken zodat de keuscommissie niet om haar heen zou kunnen. Haar persoonlijk record staat op een tijd van 2.26,46, die ze in 2015 in Berlijn liep.

Eerste marathon sinds de Olympische Spelen

Sevilla was de eerste serieuze marathon van Deelstra sinds haar optreden op de Olympische Spelen in Japan. Daar werd ze destijds 44ste.

Op de marathon in Sevilla won Alemu Megertu bij de vrouwen in 2.18,51, terwijl Asrar Abderehman in 2.04,43 bij de mannen het sterkst was. Beiden liepen een parcoursrecord. Andrea Deelstra werd 22ste.

Nieuws

menu