Arjen Robben maakt bij FC Groningen rentree tegen Almere City (1-1): Lekker dat de kop eraf is

Arjen Robben in gevecht met Frederik Helpstrup van Almere City FC. Foto: Cor Lasker

Het spel dat FC Groningen zaterdagmiddag op de mat legde in het oefenduel tegen Almere City (1-1) was nog niet om over naar huis te schrijven, maar dat was niet het belangrijkste. Alle aandacht ging in de polder uit naar Arjen Robben, die zijn eerste minuten maakte sinds zijn terugkeer bij de Trots van het Noorden.

Vooraf was afgesproken dat Robben tussen de 20 en 30 minuten zou gaan spelen tegen de eerste divisionist. Het werd het laatste. Met een brede lach stapte de wereldster van het veld toen Ramon Lundqvist zijn plaats innam. Het stond op dat moment 1-0 voor de Almeerders door een doelpunt van Faris Hammouti. Het was Lundqvist die later in de eerste helft de gelijkmaker aantekende.

Robben ging onder applaus van het veld. Zwaaiend naar het publiek in het volgens de coronanorm uitverkochte Yanmar Stadion zocht hij de kleedkamers op. ,,Volgens mij zei de speaker ook niet iets leuks'', merkte Robben op toen hij onder de douche vandaan kwam. De microfonist riep om dat het voor alle aanwezigen een hele eer was dat de 36-jarige Bedumer in Almere zijn rentree maakte.

'Lekker gevoel'

Robben zelf had er ook van genoten. ,,Het is een lekker gevoel dat de kop eraf is'', vertelde hij in de pauze aan de massaal uitgerukte pers. ,,Het is mooi om het hele programmaatje rond een wedstrijd weer af te draaien. Er zat wel een beetje wedstrijdspanning op van tevoren en dat is leuk. De reis hier naartoe, met de jongens in de kleedkamer zijn, de oefeningen die je voorafgaand aan het eerste fluitsignaal doet, het opgaan van het veld. Weet je, daar doe je het allemaal voor. Ik zit weer op voetbal. Ik ben naar FC Groningen gekomen om de club te helpen. Dat het veel sponsorsgeld en seizoenkaarthouders heeft opgeleverd is mooi, maar ik doe het uiteindelijk natuurlijk voor om weer op het veld te staan en daar mijn steentje bij te dragen.''

Hij merkte wel dat 30 minuten op dit moment nog het maximum is voor hem. ,,Wedstrijdminuten voelen toch heel anders dan trainingsminuten. Ik moet, rekening houdend met mijn leeftijd en het feit dat ik een jaar heb stilgestaan, wel wennen aan voetbalbelasting. Dat is iets dat je niet moet onderschatten. Ik moet mijn lijf goed in de gaten houden.''

Robben liet zich een paar keer zien in de minuten die hem gegeven waren. Eén keer profiteerde hij op het middenveld van Almere City van balverlies van de thuisclub, waarop hij Mo El Hankouri met een afgemeten pass die stuurde. Zijn Rotterdamse ploeggenoot wist er niet van te profiteren. Ook schoot Robben een keer in het zijnet van de Almeerse goal. maar toen was er gevlagd voor buitenspel.

'Het gaat nu eerst even om mijn gevoel'

,,Eigenlijk hecht ik nog niet veel waarde aan dingen die goed gaan of fout gaan'', gaf Robben aan toen hij terugblikte op zijn rentree. ,,Het gaat nu eerst even om mijn gevoel en dat is goed. Ik ben blij dat deze eerste 30 minuten erop zitten. Hopelijk kunnen we nu door bouwen en de minuten uitbreiden in de komende wedstrijden.''

 In de tweede helft, toen trainer Danny Buijs al een aantal wissels had doorgevoerd en Robben in de auto naar huis zat (hij was op eigen gelegenheid), was het Almere City dat nog de beste kansen kreeg om een overwinning uit het vuur te slepen. Het was onder anderen Sergio Padt die succes voor de thuisclub in de weg stond met een paar goede reddingen. De volgende oefenwedstrijd van FC Groningen staat voor volgende week zaterdag op de rol. Dan is in het Duitse Lohne Werder Bremen de tegenstander.

Nieuws

Meest gelezen

menu