Arjen Robben mogelijk weer voor langere tijd uit de roulatie bij FC Groningen

Robben ontbreekt ook tegen VVV bij FC Groningen ANP

Arjen Robben is mogelijk opnieuw voor langere tijd uitgeschakeld. De op het oude nest teruggekeerde wereldster mist in ieder geval de wedstrijd van zaterdag tegen VVV-Venlo, nadat hij vorige week in Sittard ook al verstek moest laten gaan.

In de aanloop naar het uitduel met Fortuna Sittard draaide Robben nog een goede trainingsweek. Het waren de dagen na zijn rentree tegen FC Utrecht, toen de linkspoot het laatste kwartier meespeelde en daar geen noemenswaardige klachten aan overhield. Sterker nog, de minuten die hij maakte voelden goed en smaakten naar meer.

Kleine pijntjes

Toch stapte Robben vorig weekend niet in de bus naar Sittard. De aanvaller kreeg zaterdags tijdens de laatste training voor vertrek naar Limburg last van wat kleine pijntjes, waarop werd besloten dat hij de verre reis aan zich voorbij zou laten gaan, te meer omdat hij hooguit opnieuw een kwartier zou kunnen spelen. Vanaf maandag zou de geboren en getogen Bedumer verder werken aan zijn fitheid.

Tijdens de eerste training van afgelopen week ging het evenwel opnieuw mis. Een oude blessure speelde weer op. Wat er precies aan de hand is, is op dit moment nog niet duidelijk. Besloten is zijn lichaam eerst wat rust te geven. Komende week wordt hij opnieuw aan een onderzoek onderworpen en wordt de diagnose gesteld.

Langere periode van afwezigheid

Er wordt weer rekening gehouden met een langere periode van afwezigheid, zoals eerder dit seizoen ook al het geval was toen Robben in zijn comebackwedstrijd tegen PSV na een half uur het veld moest verlaten. Toen was hij een maand uit de running tot hij tegen FC Utrecht weer zijn eerste minuten kon maken. In totaal kwam Robben dit seizoen twee keer in actie voor FC Groningen.

FC Groningen speelt zaterdagavond vanaf 20.00 uur, wederom in een leeg Hitachi Capital Mobility-stadion, tegen VVV-Venlo, dat vorige week met 13-0 van Ajax verloor. Scheidsrechter in de groene kathedraal is Allard Lindhout. Bij FC Groningen is op Robben na iedereen fit. Bij de Venlonaren ontbreekt Christian Kum vanwege een schorsing.

De wedstrijd is middels een liveblog rechtstreeks te volgen op deze website. Analist Marnix Kolder voorziet het duel van commentaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu