PSV maakt een einde aan het bekeravontuur van FC Emmen. 'Als je zo verdedigt, heb je hier gewoon niets te zoeken'

Voor FC Emmen is het bekeravontuur ten einde. Een opleving na rust bleek onvoldoende om een verder vrij armoedige wedstrijd aan Emmen-zijde te kantelen en PSV voor de tweede keer in korte tijd te verrassen.

Mark Diemers baalt na een door hem gemiste kans, tijdens de bekerstrijd tussen FC Emmen en PSV Eindhoven in het Philips Stadion.

Mark Diemers baalt na een door hem gemiste kans, tijdens de bekerstrijd tussen FC Emmen en PSV Eindhoven in het Philips Stadion. Foto: ANP/Cor Lasker

De smaak was zoet toen FC Emmen twee weken geleden in eigen huis het ‘grote’ PSV wist te verslaan. De van tevoren schier onmogelijk geachte prestatie leverde drie belangrijke en dikverdiende punten op in de strijd tegen degradatie. In aanloop naar het bekertreffen met de Eindhovenaren werden de beelden van die zoete zege nog maar eens grondig bestudeerd, liet trainer Dick Lukkien doorschemeren. Conclusie? De zege was vooral de verdienste van FC Emmen zelf en Lukkien achtte zijn ploeg, wellicht tegen beter weten in, ook ditmaal niet kansloos. Het liep anders.

Roeien met de riemen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's