Arsenal-aanvaller Pépé zegt sorry voor rode kaart

Arsenal-aanvaller Pépé zegt sorry voor rode kaart ANP

Arsenal-aanvaller Nicolas Pépé zegt enorme spijt te hebben van zijn gedrag in de uitwedstrijd van zondag tegen Leeds United. Pépé kreeg in de tweede helft de rode kaart nadat hij Leeds-verdediger Ezgjan Alioski een kopstoot had gegeven. De Londense ploeg moest daarom vanaf de 51e minuut verder met tien man. Het duel eindigde in 0-0.

"Ik heb mijn ploeg op een cruciaal moment in de wedstrijd laten zakken. Er zijn eigenlijk geen excuses voor mijn gedrag", schreef de 25-jarige international van Ivoorkust op Instagram. "Het spijt me enorm en ik wil me verontschuldigen tegenover de fans, mijn ploeggenoten, de trainer en alle andere mensen van de club."

Zowel Pépé als Alioski kreeg na het duel te maken met racistische commentaren op sociale media. Arsenal en Leeds United hebben al gezegd samen met de autoriteiten de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn te willen opsporen.

Pépé, vorig jaar voor zo'n 80 miljoen euro overgekomen van Lille, mist door een schorsing de komende drie competitieduels van zijn club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu