Assense Jorinde van Klinken slaat tijdens NK atletiek toe bij het discuswerpen en wordt Nederlands kampioen en wint tevens zilver bij het kogelstoten

Jorinde van Klinken Foto Archief Neeke Smit

De Assense Jorinde van Klinken is zaterdag in Utrecht Nederlands kampioen geworden bij het discuswerpen. Tevens won ze zilver bij het kogelstoten.

Dat deed de atlete van Groningen Atletiek met een worp van 56,54 meter. In haar laatste beurt kwam Van Klinken nog tot een afstand voorbij de 59 meter, maar die werd vanwege te veel wind tot haar onvrede afgekeurd.

Alida van Daalen

Haar grootste rivale, de Rotterdamse Alida van Daalen, bleef steken op 54,74. Het brons ging met 48,14 naar Janneke Pluimes uit Arnhem.

Aan het begin van de avond won Van Klinken bij het kogelstoten met een afstand van 17,72 meter nog een zilveren medaille achter de verrassende Jessica Schilder. De Volendamse, die met 18,27 meter een nieuw persoonlijk record stootte, onttroonde na elf titels op rij Melissa Boekelman. De geboren Dordtse moest met 17,50 genoegen nemen met brons.

Louise Taatgen

Bij het hinkstapspringen leverde de Groningse Louise Taatgen met een tweede plek een knappe prestatie. Dat deed ze met een afstand van 12,55 meter. Taatgen kwam daarmee nog dicht in de buurt van Nederlands kampioene Danielle Spek, die in haar eerste beurt al meteen tot de winnende afstand van 12,66 kwam. Het brons ging naar Kellynsia Leerdam met 12,38 meter.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu