Assistent VVOG mag gewoon op bank zitten

Assistent VVOG mag gewoon op bank zitten ANP

Henk Drost mag zaterdag in de thuiswedstrijd van VVOG tegen ACV in de hoofdklasse C gewoon op de bank zitten. De assistent-trainer van VVOG kreeg vorige week de rode kaart in het uitduel met Harkemase Boys. Hij vond dat de scheidsrechter op moest treden toen een van zijn spelers, de aanvaller Pernelly Biya, geconfronteerd werd met oerwoudgeluiden vanaf de tribune. De scheidsrechter gaf de assistent-trainer een rode kaart. De tuchtcommissie van de KNVB sprak Drost vrijdag vrij.

Een voetbalsupporter die zich schuldig maakte aan het wangedrag is door de KNVB voorlopig voor dertig dagen geschorst. Hij mag voorlopig niet voetballen en ook geen andere functie vervullen bij een vereniging. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de mogelijkheid om de fan te straffen omdat hij lid is van de voetbalbond.

De gebeurtenissen in Harkema zorgden afgelopen week voor ophef. De camerabeelden die gemaakt waren gingen snel rond. Beide teams stapten na het incident van het veld af. Toen ze na een afkoelingsperiode weer terugkwamen, maakten ze een gezamenlijk statement en weigerden ze verder te voetballen. Ze speelden de tijd vol door de bal doelloos rond te spelen.

VVOG staat zaterdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen ACV stil bij racisme en discriminatie. Voorzitter Laurens de Kleine zal een spandoek met de tekst 'Zeg nee tegen racisme en discriminatie' onthullen. De voetbalclub uit Harderwijk hoopt dat alle amateurverenigingen de actie zullen volgen en dat het uiteindelijk doorwerkt naar de profclubs in Nederland.

Nieuws

Meest gelezen

menu