Assistent-trainer Alfons Arts blijft nog zeker drie jaar langer bij FC Groningen

Alfons Arts haalt veel voldoening uit het doorontwikkelen van talent. Foto archief DvhN

Alfons Arts heeft zijn contract bij FC Groningen verlengd. De assistent-trainer, die een aflopende verbintenis had in Euroborg, staat na dit seizoen nog drie jaar onder contract bij de Trots van het Noorden, dus tot medio 2025.

Dat meldt de club dinsdagmiddag.

Arts (56) was de afgelopen drie seizoenen en ook dit jaar assistent-trainer in de technische staf van hoofdtrainer Danny Buijs. Daarvoor had Arts drie seizoenen lang de leiding over FC Groningen onder-23, dat uitkwam in de Derde Divisie.

Brug

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wilde Arts graag behouden. ,,Natuurlijk was het daarbij van belang dat er een klik zou zijn tussen Alfons en onze toekomstige hoofdtrainer Frank Wormuth. Die gesprekken zijn goed verlopen. Wij kijken naast kwaliteit ook naar stabiliteit binnen onze organisatie. Alfons kent de club goed en heeft vanuit zijn achtergrond bij FC Groningen veel affiniteit met onze Opleiding. Hij is een mooie brug tussen onze bovenbouw in de Opleiding enerzijds en de eerste selectie anderzijds..”

Arts zelf zegt ‘super blij’ te zijn met zijn nieuwe driejarige overeenkomst. ,,Wij werken als club ergens naar toe, hebben een doel: ‘Samen naar de Grote Markt’. Ik ben heel blij dat ik in de komende jaren van die missie onderdeel mag blijven uitmaken.”

Nieuws

menu