Assistent-trainer Casper Goedkoop van FC Emmen over contractverlenging: 'Ik hoop dat mensen zien dat ik mij heb ontwikkeld en niet alleen maar rechterhand van Dick Lukkien ben'

Het scheelt niet veel of de camera tijdens het interview met Casper Goedkoop wordt omgegooid door dollende spelers. Het tekent de goede sfeer binnen het huidige FC Emmen. Dat is een van de redenen waarom de assistent-trainer zijn contract heeft verlengd.

Casper Goedkoop maakt zich op voor zijn zevende seizoen in dienst van FC Emmen. Woensdag werd bekend dat hij zijn aflopende contract met een jaar heeft verlengd. Daarmee blijft de rechterhand van hoofdtrainer Dick Lukkien nog een jaar voor de club behouden. In dit interview met Dagblad van het Noorden geeft hij tekst en uitleg over zijn beslissing (zie de video).

Dick Lukkien achterna?

Goedkoop gaat ook in op de vraag of zijn carrière afhankelijk is van die van Lukkien. De hoofdtrainer nam Goedkoop in 2016 mee naar Emmen. Het contract van Lukkien loopt eveneens door tot de zomer van 2023, maar de kans bestaat dat hij na dit seizoen een stap in zijn ontwikkeling wil zetten als de juiste club zich aandient. Gaat Goedkoop hem dan achterna?

Het De Graafschap-scenario

Wat er ook gebeurt, eerst gaat de blik van het trainersduo richting de uitwedstrijd bij FC Dordrecht. Als FC Emmen daar wint, dan stelt de ploeg promotie naar de eredivisie veilig. Goedkoop is nog voorzichtig en wijst naar De Graafschap. De Doetinchemmers leken vorig seizoen lange tijd op weg naar promotie, maar grepen er op de laatste speeldag toch nog naast.

Nieuws

menu