Atlético blijft in spoor van Barça

Atlético blijft in spoor van Barça ANP

Met een duidelijke zege blijft Atlético Madrid in het spoor van FC Barcelona. De naaste belager van de Catalanen won zondagavond, ondanks een zeldzame tegengoal, met 3-1 van Valencia. Desondanks blijft de achterstand in de Spaanse competitie acht punten.

Atlético kreeg voor het eerst in exact een maand tijd weer een doelpunt tegen. Denis Cherisjev maakte een einde aan 521 minuten zonder doelpunt in het goal van de Madrilenen. Genoeg voor de zege was het niet. Eerst schoot Antoine Griezmann van 25 meter raak, in de tweede helft gleed Fernando Torres binnen toen José María Giménez een corner verlengde. Yannick Carrasco maakte het karwei af, nadat Anderlan Santos rood had gekregen.

Barcelona blijft zonder maar een spoortje van verzwakking te vertonen op weg naar de titel. Zondag werd Eibar met 4-0 opgedoekt. Voor rust maakten Munir El Haddadi en Lionel Messi de goals, na rust scoorde Messi van elf meter en pakte ook Luis Suárez zijn goaltje mee.

Cristiano Ronaldo

Die had de Uruguayaan nodig in een andere prestigestrijd. Real Madrid mag zich immers geen illusies meer maken over het kampioenschap en dus lijkt vedette Cristiano Ronaldo zich een ander doel gesteld te hebben: topscorer worden. Hij scoorde vier van de zeven goals tegen Celta de Vigo (7-1) en mag zich voorlopig de productiefste speler noemen in Spanje. Suárez heeft, ondanks zijn treffer, een goal minder op zijn conto. De andere goals van Real kwamen zaterdag op naam van Pepe, Jesé Rodriguez en Gareth Bale.

Onderin pakte hekkensluiter Levante UD een belangrijk puntje, door met 1-1 gelijk te spelen bij Real Sociadad. Anderzijds moeten er nog minstens vijf punten bij om degradatie af te wenden.

Nieuws

Meest gelezen

menu