Atlético-verdediger Savic blij als een kind met herstart training

Atlético-verdediger Savic blij als een kind met herstart training ANP

Na twee maanden thuiszitten kan Atlético Madrid-verdediger Stefan Savic zijn geluk niet op dat hij weer mag trainen. Zijn laatste wedstrijd was de 3-2-zege van zijn team op Liverpool begin maart in de Champions League, waarmee de Spaanse club de bekerhouder uit het toernooi wipte. Daarna trad de lockdown in vanwege de coronacrisis die Spanje zwaar trof.

Vorige week mocht Savic het trainingsveld weer op dankzij een versoepeling van de maatregelen. "Ik voelde me als een jongetje dat met zijn vriendjes mag gaan spelen", vertelde de Montenegrijn tijdens een persconferentie via videoverbinding. "Ik was blij weer op het veld te staan. Thuis trainen is niet hetzelfde." Voorlopig traint Savic net als zijn ploeggenoten nog individueel. Volgende week zou dat al weer in groepjes moeten gebeuren, afhankelijk van de resultaten van coronatests. De Spaanse competitie wordt mogelijk op 12 juni hervat.

Savic kent geen angst om besmet te worden nu hij weer langzaam onder de mensen terugkeert. "Nee, ik kijk er juist naar uit weer samen te trainen. We hebben nu nog niet het contact zoals het ooit was, maar een eerste stap is gezet." De verdediger zegt ook geen probleem te zien in een eventuele quarantaine met zijn teamgenoten als de competitie begint. "Ik zou er geen moeite mee hebben. Ik heb nu al twee maanden thuis opgesloten gezeten."

Nieuws

Meest gelezen

menu