Atletiekunie zoekt startblok voor Schippers

Atletiekunie zoekt startblok voor Schippers ANP

De Atletiekunie gaat onderzoeken wel type startblok gebruikt zal worden bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Als het nodig is, wil technisch directeur Ad Roskam die blokken aanschaffen, zodat Dafne Schippers zich optimaal kan voorbereiden.

Schippers vertelde zaterdag na de finale van de 60 meter bij de WK indoor, waarin ze tweede werd, dat ze wat problemen had met de blokken die in Portland worden gebruikt. Daardoor was haar houding bij de start net even anders dan ze gewend is. Zo'n verrassing wil ze bij de Spelen voorkomen. Volgens coach Bart Bennema kan de aanschaf van een 'olympisch' startblok 10.000 euro of meer kosten.

Roskam heeft in een eerdere functie bij sportkoepel NOC*NSF ook zwemmers en turners voorzien van materialen die bij Olympische Spelen zouden worden gebruikt. ,,Ik weet wat dat gekost heeft en startblokken in de atletiek zijn ook niet goedkoop. Maar dat mag geen rol spelen als het echt van belang is'', zei hij zondag. ,,Een probleem kan wel zijn dat een fabrikant bij de Spelen een nieuw type startblok wil introduceren.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu