Australisch talent Arzani wil in Nederland voetballen

Australisch talent Arzani wil in Nederland voetballen ANP

Het Australische talent Daniel Arzani wil graag in Nederland komen voetballen. De 21-jarige aanvaller, die onder contract staat bij Manchester City, denkt zich in de eredivisie het beste te kunnen ontwikkelen. "Nederland heeft een 'verkopende' competitie en talenten kunnen zich daar heel goed ontwikkelen", zegt Arzani tegen het Australische voetbalplatform The World Game. "Maar er zijn meer van zulke competities."

Manchester City plukte Arzani in de zomer van 2018 weg bij Melbourne City, nadat hij was gekozen tot talent van het jaar in de Australische competitie. De toenmalige bondscoach Bert van Marwijk nam de tiener zelfs al mee naar het WK in Rusland. De aanvaller mocht drie keer invallen en werd de jongste Australiër ooit op het WK.

City verhuurde Arzani direct voor twee jaar aan Celtic, maar al bij zijn debuut voor de Schotse topclub liep hij een zware knieblessure op. De aanvaller moest langer herstellen en maakte pas begin dit jaar zijn rentree. "Het waren twee zware jaren voor me. Celtic is een goede club met veel aardige mensen, maar ik kreeg er geen speeltijd. Ik moet nu ergens naartoe waar ik veel aan spelen toe kan komen", aldus het talent. "Het doel is in Europa blijven." De voorkeur van Arzani gaat uit naar een club uit de eredivisie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu