Australische zwemkampioen Sprenger stopt

Australische zwemkampioen Sprenger stopt ANP

Met drie olympische medailles op zak vindt de Australische zwemmer Christian Sprenger het mooi geweest. De dertigjarige Sprenger, voormalig wereldrecordhouder op de 200 meter schoolslag, heeft donderdag een punt gezet achter zijn carrière. Vanwege de naweeën van een schouderblessure is de Australiër naar eigen zeggen niet goed genoeg meer om later dit jaar bij de Spelen van Rio de Janeiro mee te doen om de medailles.

Sprenger pakte vier jaar geleden in Londen zilver op de 100 school, achter de Zuid-Afrikaan Cameron van der Burgh. Met de estafetteploeg pakte hij op de 4x100 wissel brons in de Engelse hoofdstad, nadat hij vier jaar eerder in Peking al zilver had gepakt op dit onderdeel.

,,Alleen olympisch goud ontbreekt nog in mijn collectie'', zei Sprenger, die in 2013 wereldkampioen werd op de 100 school. ,,Maar als geest en lichaam niet in balans zijn, kan je nooit presteren.'' De 'Aussie' liep in 2014 een schouderblessure op, die hem maanden aan de kant hield. Sinds zijn rentree is Sprenger niet meer zo snel als daarvoor, waardoor hij nu besluit te stoppen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu