Avondje NAC in Volendam

Avondje NAC in Volendam ANP

Het avondje NAC was vrijdagavond niet in Breda maar in Volendam. De Brabantse nummer drie van de Jupiler League verstevigde zijn positie op de ranglijst door in de topper op De Dijk de plaatselijke FC met 2-1 te verslaan. Mats Seuntjens en Joey Suk scoorden namens NAC voor rust. Vlak voor tijd deed Dylan Mertens met het hoofd iets terug.

VVV-Venlo naderde koploper Sparta, dat vrijaf had, tot op twee punten met een wedstrijd meer gespeeld. Dat ging thuis in Limburg ten koste van Almere City FC, met duidelijke cijfers: 4-0. Ralf Seuntjens maakte drie doelpunten, waarvan twee uit een door de bezoekers betwiste strafschop. Voor het veroorzaken van de eerste kreeg Kaj Ramsteijn tevens rood.

FC Eindhoven verloor terrein door op eigen veld tegen FC Dordrecht niet verder te komen dan 1-1. Jeffry Fortes liet na een kwartier 0-1 oplichten, Anil Koç redde na ruim een uur een punt voor de gastheren.

VVV

NAC had na een halfuur succes. Mats Seuntjens controleerde de bal met de borst, draaide naar binnen en schoot met links knap binnen. Hij had ook een aandeel in aanval die de 0-2 opleverde. Suk rondde die af. Na rust drongen de Noord-Hollanders meer aan. Pas in de laatste minuut werden ze echt gevaarlijk.

VVV was eigenlijk na een kwartier al klaar met Almere. Torino Hunte mocht ongehinderd opkomen en als eerste doeltreffend uithalen. Agil Etemadi had geen antwoord. Even later moest de Iraanse doelman de bal opnieuw uit het net halen, na een inzet van Ralf Seuntjens, de oudere broer van Bredanaar Mats. Hij knalde nog tweemaal raak vanaf de strafschopstip. De aanhang van Almere gaf te verstaan dat scheidsrechter Christiaan Bax (27) geen vrienden meer heeft in de polder.

Go Ahead Eagles blameerde zich in Deventer tegen Jong PSV: 1-2. De winnende Eindhovense treffer was van Rai Vloet.

Nieuws

Meest gelezen

menu