Avondje met Bauke Mollema aan vooravond Bauke Mollema Tocht in Groningen (en 35 abonnees mogen erbij zijn)

Bauke Mollema kwam vorige week in Tokio als vierde over de meet. Foto: Olaf Kraak

Bauke Mollema komt komend weekend weer hoogstpersoonlijk zijn eigen Bauke Mollema Tocht opluisteren in Groningen. Op vrijdagavond maakt hij tijd vrij voor een select aantal fans.

Wat een seizoen is het nu alweer voor Bauke Mollema. Nadat hij vorig jaar met de Ronde van Lombardije een wielermonument bijschreef op zijn fraaie palmares, was het een paar weken geleden voor de tweede keer in zijn loopbaan raak in de Tour de France. Met opnieuw een lange solo, zo langzamerhand een specialiteit van de 34-jarige Groninger, kwam hij in zijn eentje aan in finishplaats Quillan. Nog geen week later gaf hij zijn fiets opnieuw de sporen op het podium van de Olympische Spelen. En al leverde zijn optreden in Tokio net geen eremetaal op, over zijn vierde plaats werd toch alom met lof gesproken.

Bauke Mollema Tocht

Komend weekend maakt de coureur van Trek-Segafredo weer zijn opwachting in zijn eigen Bauke Mollema Tocht. Ook voor deze achtste editie, die van start gaat bij Sportcentrum Kardinge, zijn weer drie mooie routes uitgezet van 65, 110 en 165 kilometer, dwars door het gebied waar de wielerprof zijn eerste meters aflegde op weg naar zijn succesvolle carrière. Mollema fietst traditiegetrouw mee met zijn fans en de deelnemende wielerliefhebbers. Zuidhorn, de plaats waar hij opgroeide en waar vandaan hij dagelijks door weer en wind naar school in Groningen fietste, is ook weer in het parcours opgenomen.

Wielercafé

De inschrijving voor de Bauke Mollema Tocht is al gesloten. Door coronamaatregelen kan er slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen. Toch is er ook nog een andere mogelijkheid om een glimp van Mollema op te vangen. Sterker nog, aan de vooravond van de Bauke Mollema Tocht, op vrijdag 6 augustus (aanvang 20.00 uur), wordt er in Groningen een wielercafé gehouden met Mollema als hoofdgast. 35 abonnees van Dagblad van het Noorden kunnen daarbij aanwezig zijn. Aanmelden is mogelijk door een mailtje te sturen naar de sportredactie, sport@dvhn.nl, onder vermelding van naam, adres en abonneenummer. Wie het eerst komt, het eerst maalt. De gelukkigen krijgen persoonlijk bericht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu