Axel van der Tuuk wint Ronde van Bedum. In de eindsprint was de wielrenner uit Assen sneller dan Roy Eefting uit Grolloo

Wielrenner Axel van der Tuuk heeft zaterdagavond de Ronde van Bedum op zijn naam geschreven.

Wielrenner Axel van der Tuuk uit Assen.

Wielrenner Axel van der Tuuk uit Assen. Foto: Niels Westra

De Assenaar was de snelste van een kopgroep van zes renners. Achter Van der Tuuk werd Robin Löwik tweede. De andere trede van het podium was voor een provinciegenoot van de winnaar: Roy Eefting uit Grolloo.

In de wedstrijd over tachtig kilometer, die bestond uit een omloop van twee kilometer door het Groningse dorp, ontstond een kopgroep van zes renners. Met nog een paar rondes voor de boeg probeerde Guillaume Visser te ontsnappen en ook Van der Tuuk waagde een poging. Beide renners kwamen niet weg, waardoor er om de zege moest worden gesprint. Van der Tuuk won die sprint met een fietslengte verschil op Löwik.

Jumbo-Visma

Vorige week maakte Van der Tuuk bekend volgend jaar geen deel meer uit te maken van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. De Drent kon zich niet vinden in de werkwijze van de ploeg en wilde het plezier in het wielrennen terugvinden. De zege zorgde voor een brede glimlach op het gelaat van de renner.

Loes Adegeest

Eerder op de dag reden de vrouwen dezelfde ronde. Halverwege de wedstrijd ontstond een kopgroep van drie rensters die het peloton voorbleven. Loes Adegeest won de sprint van het drietal. Achter haar eindigden Anneke Dijkstra op de tweede plaats en kwam Femke de Vries als derde over de meet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu