Büchli valt twee keer en is uitgeschakeld

Büchli valt twee keer en is uitgeschakeld ANP

Matthijs Büchli is zondag bij de WK baanwielrennen op het onderdeel keirin twee keer ten val gekomen. De Nederlander is daardoor uitgeschakeld in Londen. Büchli was op de WK's van 2013 en 2014 nog goed voor brons op het spectaculaire sprintnummer.

De coureur uit Santpoort moest tijdens zijn eerste optreden door toedoen van de Brit Jason Kenny iets naar boven sturen en ging onderuit. In zijn val nam hij ook de Amerikaan Matthew Baranoski mee. In de herkansing kwam hij opnieuw ten val. Als laatste raakte hij het wiel van de Tsjech Adam Ptacnik, die de schuld van de val kreeg en gediskwalificeerd werd. Dat maakte voor Büchli niet meer uit.

Voor Büchli komt de vroege uitschakeling bijzonder slecht uit. Hij is een van de renners die in aanmerking komt voor de teamsprint op de Olympische Spelen. Vijf renners zijn in beeld voor de vier beschikbare plaatsen. Een goede prestatie op de keirin, eveneens een olympisch onderdeel, had Büchli goede papieren bezorgd. Al beslist bondscoach René Wolff pas in juli over de samenstelling van de ploeg. Ook Theo Bos ambieert een plaats in het team: hij pakte op de WK zilver op de kilometer teamsprint maar werd in het sprinttoernooi al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu