Baaldag in plaats van extra 'moederdag': Kim Polling uit Zevenhuizen 'hartstikke jaloers' op Franse collega

Kim Polling slaagt er niet in om in navolging van de Française Clarisse Agbegnenou als kersverse moeder een WK-medaille te veroveren in Doha.

Kim Polling slaagt er niet in om in navolging van de Française Clarisse Agbegnenou als kersverse moeder een WK-medaille te veroveren in Doha. Foto: ANP

Kim Polling had van de vierde WK-dag in Qatar graag een tweede ’moederdag’ op rij gemaakt. Woensdag was de eerste, toen de Française Clarisse Agbegnenou wereldkampioene werd, met haar elf maanden oude baby Athena als stralend middelpunt in de judohal.

Polling (32) deed er donderdag in Doha alles aan in de voetsporen te treden van de nu zesvoudig wereldkampioene die woensdagavond de Marseillaise meezong, met de bronzen Joanne van Lieshout als verrassende buurvrouw op het erepodium. Maar Pollings eerste WK-deelname sinds haar bevalling op 23 mei 2022 leverde ondanks een lawine aan aanvallen geen goud op. Ze verslikte zich uiteindelijk in de derde ronde in Barbara Matic, de Kroatische titelverdedigster in de categorie tot 70 kilogram.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's