Baanrenster Hinze ziet ook voordelen in coronapauze

Baanrenster Hinze ziet ook voordelen in coronapauze ANP

Drievoudig wereldkampioene baanwielrennen Emma Hinze ziet in de coronacrisis ook een paar positieve punten. De Duitse baanrenster heeft rust gevonden en weet bovendien nu al dat ze volgende zomer als wereldkampioene afreist naar de Spelen van Tokio. Het volgende WK is immers pas in oktober 2021.

"Ik was van oktober tot het WK eind februari welgeteld vier weken thuis", vertelt ze op het webportal Sportbuzzer. "Ik heb mijn hoofd kunnen leegmaken en ook eens voor langere tijd thuis kunnen trainen." De pas 22-jarige renster uit Cottbus deed bij de WK in Berlijn wat Harrie Lavreysen bij de mannen presteerde. Hinze won goud op de sprint, de teamsprint en op het onderdeel keirin. "Ik ben nu anderhalf jaar de wereldkampioene en niet twaalf maanden." Wielerbond UCI houdt de WK voortaan in het najaar.

Het uitstel van de Spelen met een jaar naar de zomer van 2021 had Hinze vooral een "leeg gevoel" gegeven. "Ik heb steeds gedacht: daar moet het gebeuren, daar wil ik presteren. Alles in mijn leven was erop ingericht: training, slaap, voeding, het hele lichaamsgevoel draaide erom komende zomer in topvorm te zijn. En opeens weten we zelfs niet meer wanneer de eerstvolgende wedstrijd is."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu