Baas Lazio wil zo snel mogelijk weer voetbal in Italië

Baas Lazio wil zo snel mogelijk weer voetbal in Italië ANP

De grote baas van voetbalclub Lazio roept op de Italiaanse Serie A zo spoedig mogelijk te hervatten. Claudio Lotito noemt hiervoor voornamelijk financiële en psychologische redenen. "Voetbal in Italië is een grote industrie en garandeert de staatskas 1,2 miljard euro aan belastinggeld", vertelde hij op tv-zender Rai 3.

Een herstart van de competitie zou ook andere sporten en het Italiaans olympisch comité CONI ten goede komen, aldus Lotito. "Het CONI wordt gefinancierd met 460 miljoen euro, voetbal genereert miljarden aan inkomsten."

Het voetbal ligt geruime tijd stil in Italië, dat zwaar is getroffen door het coronavirus. De twintig clubs in de Serie A hopen dat ze begin mei de trainingen kunnen hervatten. Het is nog altijd de bedoeling dat de competitie in Italië wordt uitgespeeld met als einddatum 2 augustus.

Lazio-baas Lotito, wiens team tweede staat in de Seria A en met Juventus strijdt om het kampioenschap, refereert ook aan de grote maatschappelijke betekenis van het voetbal in Italië: "Voetbal heeft een enorme sociale waarde en onze geschiedenis, de geschiedenis van de Romeinen, wordt gekenmerkt door brood en spelen. Met dat aspect moeten we rekening houden."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu