Baas van Spaanse voetballiga stelt zich hard op

Baas van Spaanse voetballiga stelt zich hard op ANP

De baas van de Spaanse voetballiga, Javier Tebas, wil niets weten van clubs die na een mogelijke hervatting van de competitie nog geen wedstrijden willen spelen uit angst voor coronabesmetting. "Na goedkeuring van de gezondheidsautoriteiten zullen de resterende duels allemaal gespeeld moeten worden. Indien een club weigert, wordt er meteen een aftrek van drie punten opgelegd. Daarna zullen de sancties krachtiger worden."

Door de coronacrisis ligt de competitie sinds 11 maart stil in het zwaar getroffen Spanje. Stilaan groeit niettemin de hoop dat het voetbalseizoen toch nog, achter gesloten deuren, kan worden uitgespeeld.

Volgens Tebas verliest La Liga een miljard euro als het seizoen definitief vroegtijdig wordt beëindigd. Het voltooien van de competitie en het Spaanse bekertoernooi zonder publiek zou een schade van 350 miljoen euro opleveren.

Tebas wil niet alleen om financiële redenen het seizoen graag uitspelen. Hij hecht ook groot belang aan een volledige eindstand in La Liga. "We moeten eerlijk tegen iedereen blijven. Dat is een reden te meer om alle wedstrijden te spelen en de jaargang volledig af te werken."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu