'Baby Shark' en 30 robijnen in kampioensring Washington Nationals

'Baby Shark' en 30 robijnen in kampioensring Washington Nationals ANP

De Amerikaanse honkbalclub Washington Nationals heeft de kampioensring onthuld die de spelers krijgen voor het winnen van de World Series. De peperdure ring zit vol symboliek. Zo staat voorop de ring een grote W die bestaat uit dertig robijnen, een verwijzing naar het aantal punten dat de Nationals maakten tijdens hun vier zeges op Houston Astros in de finaleserie (5-4, 12-3, 7-2 en 6-2).

Aan de binnenkant van de ring staat een afbeelding van een kleine haai met de kampioensbeker in z'n handen. De haai verwijst naar het liedje 'Baby Shark', dat altijd werd gedraaid als de Venezolaan Gerardo Parra als pinchhitter in actie kwam voor de Nationals. Aan de binnenkant van de kampioensring staan ook de uitslagen van de ploeg uit Washington in de play-offs van afgelopen seizoen.

Op de ring zitten 108 diamanten. Die staan voor de 105 zeges die de Nationals afgelopen jaar boekten in de reguliere competitie en de play-offs, plus een diamant voor de World Series zelf en twee diamanten die staan voor de historie van de club in Washington en in Montreal.

Vanwege de coronacrisis zouden de spelers in eerste instantie hun ring zondag ontvangen tijdens een virtuele ceremonie. Ze vroegen de club afgelopen week echter om de uitreiking pas te doen als ze weer fysiek bij elkaar kunnen komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu