Badmintonners van het Groningse AMOR zijn klaar voor nieuw seizoen eredivisie

Marco de Jager in actie.

De badmintonners van GSBC AMOR beginnen zaterdag uit tegen het Limburgse Roosterse BC aan hun tweede seizoen in de eredivisie. Er zal naar verwachting wederom gestreden worden tegen degradatie.

Het team van studentenvereniging AMOR van coach Joost Quant kent in het nieuwe seizoen een aantal personele veranderingen. Zo is Marianka Wajer gestopt, terwijl Marco de Jager bij de mannen een stap terugzet en maar een aantal wedstrijden gaat meespelen. Clubicoon Rik Wilbers kan vanwege een blessure heel het seizoen niet als speler in actie komen. Dat verlies moet worden opgvangen door nieuwkomer Marián Liptak. Deze Slowaak was lid van de jeugdselectie in zijn land en gaat in Groningen fysiotherapie studeren. Vanuit het tweede team zullen verder Jamie Logt en Marco Oosterhaven een aantal wedstrijden meedoen in de hoofdmacht.

Geslaagd debuutseizoen

Volgens voorzitter Nathalie van Rhee kan AMOR op een paar wedstrijden na, waarin het niveauverschil echt te groot was, terugkijken op een geslaagd debuutseizoen in de eredivisie. ,,Er waren veel spannende wedstrijden, ook tegen de gevestigde orde als BV Almere en Velo. Er werden punten gepakt, maar helaas gingen er nog meer wedstrijden in de beslissende derde game verloren. Maar dat gaf ons wel het gevoel dat we in de eredivisie thuishoren.’’

De badmintonners van AMOR eindigden afgelopen seizoen weliswaar op de laatste plek, maar een promotie-degradatiewedstrijd tegen BC Iduna uit Utrecht kon vanwege corona niet doorgaan. Daarna besloot bond Badminton Nederland om in het nieuwe seizoen dezelfde teams in de eredivisie te laten spelen.

Marián Liptak

Het team bestaat uit Brent Maarsingh, Riemco Hof, Marián Liptak, Marco de Jager, Meike Brul, Bianca Oosterhaven en Marjolein Stam. Volgende week zondag is de eerste thuiswedstrijd tegen DKC in het Sportcentrum RUG & HG.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu