Barcelona blijft in spoor Atlético

Barcelona blijft in spoor Atlético ANP

FC Barcelona blijft in de Spaanse competitie de naaste belager van koploper Atlético Madrid. Barça had zondagavond weinig moeite om een tiental van Athletic Club de Bilbao te bedwingen. In Camp Nou werd het 6-0.

Al in de derde minuut moest doelman Gorka Iraizoz met rood vertrekken, omdat hij Luis Suárez vloerde. Lionel Messi verzilverde de strafschop en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Bilbao viel nog wel aan, maar het was het Catalaanse elftal dat de lakens uitdeelde. Suárez werd de grote man met een hattrick in de tweede helft, Neymar en Ivan Rakitic pikten ook hun doelpunt mee.

Barcelona heeft nog altijd een wedstrijd minder gespeeld dan lijstaanvoerder Atlético en staat twee punten achter in de Spaanse competitie. De Madrilenen maakten geen fout tegen Las Palmas. De ploeg van trainer Diego Simeone gaf nagenoeg niets weg en scoorde zelf drie keer. Filipe Luís en tweemaal Antoine Griezmann tekenden voor de goals.

Kuitblessure

Real Madrid, de nummer drie, speelde zondag een weergaloze openingsfase. Na 20 minuten stond het 4-0 tegen Sporting Gijón, uiteindelijk werd het 5-1. Gareth Bale, Cristiano Ronaldo (2x) en Karim Benzema (2x) scoorden voor de Koninklijke, Ismael López noteerde de eretreffer van Gijón. Smet op de zege van Real was het uitvallen van Bale en Benzema. Vooral de kuitblessure van Bale kan vervelend uitpakken.

Villarreal verloor de aansluiting met de drie grote Spaanse clubs, door zaterdag doelpuntloos gelijk te spelen tegen Real Betis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu