Barcelona geeft weer een galavoorstelling

Barcelona geeft weer een galavoorstelling ANP

FC Barcelona heeft zaterdag de toch al zo verwende aanhang weer getrakteerd op een galavoorstelling. De koploper van Spanje declasseerde in Camp Nou het kansloze Getafe met 6-0.

Alle doelpunten vielen in het eerste uur van de wedstrijd. Juan Rodriguez opende het schuttersfestijn met een eigen doelpunt. Neymar scoorde daarna tweemaal, Lionel Messi, Munir El Haddadi en Arda Turan troffen allemaal een keer doel. Messi miste ook nog een strafschop. Dat gebeurt hem wel vaker. Van de laatste acht pogingen vanaf elf meter verzilverde de Argentijn er slechts vier. Hij bereidde tegen Getafe wel drie treffers voor.

Barcelona voetbalde niet eens in de sterkst mogelijke formatie. Met het oog op het drukke programma ontbraken Luis Suárez, Sergio Busquets, Ivan Rakitic en Dani Alves. Barcelona speelt woensdag al weer tegen Arsenal voor de Champions League. De bezoekers uit Londen beginnen de return in de achtste finale met een achterstand van 2-0.

Barcelona verstevigde de leidende positie in de Primera División. De voorsprong op Atlético Madrid groeide naar elf punten. De tegenstander van PSV in de Champions League ontvangt zaterdagavond Deportivo la Coruña.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu