Barcelona nog zonder Turan en Vidal

Barcelona nog zonder Turan en Vidal ANP

Arda Turan en Aleix Vidal maken zaterdag nog niet hun debuut voor FC Barcelona als de koploper van de Spaanse Primera División op bezoek gaat bij Espanyol. De meest succesvolle ploeg van 2015 kon het duo vrijdag nog niet inschrijven omdat het bondskantoor van de Spaanse voetbalbond op nieuwjaarsdag gesloten is.

Barcelona verzekerde zich afgelopen zomer al van de komst van Turan en Vidal. De club mocht van de FIFA echter geen nieuwe spelers in 2015 opstellen vanwege het overtreden van de regels voor transfers van jonge talenten. De Turk en Spanjaard maken woensdag mogelijk wel hun debuut voor de koploper van Spanje. Barcelona speelt dan in het eigen Camp Nou opnieuw tegen Espanyol in de achtste finales van het nationale bekertoernooi.

Barcelona nam Turan voor 35 miljoen over van Atlético Madrid. Sevilla ontving 18 miljoen voor Vidal. Het succesvolle elftal van trainer Luis Enrique presteerde ook zonder het tweetal sterk, al kan Atlético Madrid nog aardig volgen. De club heeft na zeventien wedstrijden net zo veel punten als Barcelona, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Atlético neemt het zaterdag op tegen Levante, de hekkensluiter van de Primera División.

Nieuws

Meest gelezen

menu