Bas Kammenga werd ontslagen bij FC Groningen, maar ziet niet om in wrok: 'Het blijft mijn club'

Om de coronacrisis het hoofd te bieden besloot de directie van FC Groningen in eigen vlees te snijden. Voor elf werknemers was er geen plaats meer. Het waren de kille cijfers. Met Bas Kammenga krijgt de reorganisatie een gezicht. De 41-jarige medewerker communicatie behoorde tot de inventaris, maar staat op straat. Hij weigert bij de pakken neer te zitten.

Bas Kammenga bekijkt met wijlen Martin Koeman het boek De Europese Droom. Het illustreert volgens hem  perfect hoe hij in zijn dienstverband bij FC Groningen stond.

Bas Kammenga bekijkt met wijlen Martin Koeman het boek De Europese Droom. Het illustreert volgens hem perfect hoe hij in zijn dienstverband bij FC Groningen stond. Foto: Corne Sparidaens

Het archief van deze site zit vol met foto’s van Bas Kammenga. Niet zo verwonderlijk. De communicatiemedewerker, geboren en getogen in Stad en vader van twee kinderen, zou in juli 20 jaar in dienst zijn van FC Groningen. Zou, want op maandagochtend 11 mei, bijltjesdag bij de club, kreeg hij te horen dat het dienstverband erop zit voor hem. Het historisch geweten van de Trots van het Noorden – bijna alle feitjes heeft hij meteen paraat, je belt hem zelden voor niets – behoorde tot de elf slachtoffers voor wie er geen werk meer was als gevolg van de coronacrisis.

Nieuws

menu