Basketbalclub Donar uit Groningen neemt na wedstrijd tegen Heroes Den Bosch officieel afscheid van clubicoon Jason Dourisseau

Jason Dourisseau. Foto: Archief/ Jan Kanning

Basketbalclub Donar uit Groningen neemt zaterdag 23 oktober officieel afscheid van clubicoon Jason Dourisseau. Dit gebeurt na afloop van de wedstrijd tegen Heroes Den Bosch.

Jason Dourisseau speelde tussen 2009 en 2020 in totaal 514 wedstrijden (13.746 minuten) voor Donar. Hij zette 5442 punten, 2459 rebounds, 1001 assists en 751 steals in de boeken. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in het voorjaar van 2020, toen de competitie werd afgebroken wegens corona.

Na zijn tijdelijke vertrek in 2014 werd een tribune in Martiniplaza naar ‘JD’ vernoemd. Ook staat zijn beeltenis groot op de gevel van het Huis van Donar. In 2020 werd onder de naam Dourisseau Radio een supporterspodcast gelanceerd.

Na de wedstrijd tegen Heroes Den Bosch wordt hij, in het bijzijn van familie en basketbalvrienden, uitgenodigd nog eenmaal het basketbalveld in Martiniplaza te betreden en met 3000 fans terug te blikken op zijn loopbaan.

De kraker tegen Heroes Den Bosch begint om 20.00 uur.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu