Basketballer LeBron James kandidaat voor MVP van NBA

Basketballer LeBron James kandidaat voor MVP van NBA ANP

Basketballer LeBron James maakt kans om te worden gekozen tot meeste waardevolle speler van de NBA. De 35-jarige superster van Los Angeles Lakers behoort tot de drie kandidaten voor de jaarlijkse MVP-prijs. James Harden en Giannis Antetokounmpo, de winnaar van vorig jaar, zijn de concurrenten van James.

De NBA werd onlangs weer hervat na een maandenlange pauze vanwege de coronacrisis. Niet alle teams doen mee aan het restant van het seizoen, dat wordt uitgespeeld op een afgesloten gedeelte van Disney World in Orlando. Acht van de dertig ploegen uit de NBA ontbreken daar. De individuele prijzen worden dan ook allemaal verdeeld op basis van de prestaties tot 11 maart, de dag dat de competitie werd stilgelegd.

James werd in 2013 voor de vierde en voorlopig laatste keer uitgeroepen tot de MVP van de reguliere competitie. De Amerikaan, drievoudig NBA-kampioen, speelde toen nog voor Miami Heat. Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) ontving de prijs vorig jaar voor het eerst. Het jaar daarvoor was Harden (Houston Rockets) de meest waardevolle speler.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu