Basketballer Morant 'rookie' van het jaar in NBA

Basketballer Morant 'rookie' van het jaar in NBA ANP

Niet de veelbesproken Zion Williamson, maar Ja Morant is uitgeroepen tot 'rookie' van het jaar in de NBA. De 21-jarige basketballer van Memphis Grizzlies tekende in zijn eerste seizoen in de Amerikaanse topcompetitie voor gemiddeld 17,8 punten per wedstrijd. Bijna de helft van zijn schotpogingen vanuit het veld ging erin.

Morant was vorig jaar de nummer 2 bij de 'draft' in de NBA. Williamson, de nummer 1 van de lijst, ging naar New Orleans Pelicans. Morant, afkomstig van de universiteit van Murray State, ging naar Memphis. Williamson liep in de voorbereiding op het seizoen een zware knieblessure op en kon pas in januari debuteren in de NBA. De 20-jarige Amerikaan maakte direct indruk, maar over het hele seizoen gezien presteerde Morant beter.

De 'point guard' van de Grizzlies kreeg in de verkiezing 498 punten, de 25-jarige Kendrick Nunn van Miami Heat eindigde als tweede met 204 punten. Williamson werd derde met 140 punten. De laatste speler van Memphis Grizzlies die werd gekozen tot rookie (nieuwkomer) van het jaar was de Spanjaard Pau Gasol in 2001-2002.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu