Basketballers Donar hadden het slechter kunnen treffen bij loting voor kwalificatie FIBA Europe Cup

De basketballers van Donar hebben gunstig geloot voor de kwalificatieronden van de FIBA Europe Cup, die de Groningers waarschijnlijk in een eigen bubbel in Martiniplaza mogen spelen.

Donar bewaart vele herinneringen aan spelen in de FIBA Europe Cup, zoals hier tegen Pinar Karsiyaka in het seizoen 2019-2020 met clubheld Jason Dourisseau.

Donar bewaart vele herinneringen aan spelen in de FIBA Europe Cup, zoals hier tegen Pinar Karsiyaka in het seizoen 2019-2020 met clubheld Jason Dourisseau. Foto: Jan Kanning

Het team van de nieuwe coach Matthew Otten, dat was vrijgesteld voor de kwartfinale, stuit in de halve finale op de winnaar van de wedstrijd tussen Swans Gmunden uit Oostenrijk en KK Kumanovo uit Noord-Macedonië. In de eerste ronde had voor de noordelijke basketbaltrots ook het Poolse Trefl Sopot van international Yannick Franke uit het balletje kunnen komen. Die club speelt zijn wedstrijden doorgaans in een hal waar 11.000 fans in kunnen en was vooraf aangemerkt als de gevaarlijkste opponent.