Basketballers Donar verpletteren Groene Uilen in eerste testcase van de voorbereiding

De basketballers van Donar hebben de eerste testcase van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. Zoals mocht worden verwacht van de eredivisionist werd de lager ingedeelde stadsgenoot De Groene Uilen met 113-43 naar de slachtbank geleid.

Donar-coach Matthew Otten.

Donar-coach Matthew Otten. Foto: Jan Kanning

De grootste winst was op voorhand dat er na meer dan anderhalf jaar eindelijk weer publiek welkom was in de Groningse basketbaltempel Martiniplaza. Zo’n 750 toeschouwers kwamen af op het oefenduel, waarmee de nieuwe coach Matthew Otten de voorbereiding begon.

Donar maakte indruk

Donar maakte ondanks het verklaarbare krachtsverschil meteen indruk. Na ruim een week trainen wist de noordelijke basketbaltrots al vele mooie aanvallen over de vloer uit te rollen. De nieuwe spelverdeler Austen Luke wist met de ene na de andere mooie pass het team al als een geoliede machine te laten draaien. Ook Donte Ingram, die met 23 punten topscorer was aan Donar-zijde, liet een uitstekende indruk achter, maar dat gold eigenlijk voor het hele team dat uitgebalanceerd oogde.

Verschil liep op tot grote hoogte

Groene Uilen wist het tot 13-10 redelijk bij te benen. Daarna ging het hard. Na het eerste kwart stond er al een tussenstand van 38-13 op de nieuwe scoreborden in Martiniplaza en bij rust was Donar al weggelopen naar 58-20. In de tweede helft liep het verschil alleen maar verder op tot de eindstand van 113-43, waarbij Sheyi Adetunji met 4 punten en Kjeld Zuidema met 3 punten namens de jonge garde ook nog een duit in de zak deden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu