Basketbalsters Martini Sparks krijgen enorme draai om de oren van Sportiff Company Grasshoppers

Robert Tinga

Voor de basketbalsters van Keijser Capital Martini Sparks is het seizoen voorbij. De ploeg van coach Robert Tinga kreeg in het tweede playoffduel een enorme draai om de oren. In de eigen vertrouwde sporthal Scharlakenhof zette tegenstander Sportiff Company Grasshoppers een alleszeggende 47-122 op het scorebord.

Een azijnzuur einde van het seizoen voor Martini Sparks, Dat was de korte, maar treffende conclusie na de tweede playoffwedstrijd. In Katwijk was het verschil ‘slechts’ 34 punten, maar in de ‘heenwedstrijd’ denderden de gasten naar een verschil van 75 punten.

Pijntjes en ziekte

,,Het was op’’, sipte coach Tinga na de ongelijke strijd. ,,Ik denk dat er vijf meiden fit waren. De rest had pijntjes en enkele meiden waren ziek.’’ ,,Het klassenverschil was enorm, maar de manier waarop wij verliezen mag natuurlijk nooit’’, vond guard Kim Jaasma.

Grasshoppers liet Martini Sparks even ‘in leven’, van 2-2 naar 3-6 en 5-18) maar blies daarna het thuisteam daarna bijkans de zaal uit. Wat te zeggen van de kwartstanden 7-31, 24-58 bij rust en 33-92 na het derde kwart. Bij Martini Sparks lukte (bijna) niks en bij Grasshoppers (bijna) alles wel.

De gasten schoten 18 driepunters raak en pakten maar liefst 34 aanvallende rebounds. Martini Sparks zette daar 4 driepunters en 5 aanvallende rebounds tegenover. ,,We trainen nog wat door, maar het is goed dat het seizoen is afgesloten’’, meldde Tinga achteraf. ,,De energie was op en mentaal was mijn ploeg ook helemaal leeg.’’

Topscorers Martini Sparks: Kim Jaasma 16 punten, Addy Clift 10 pnt. (8 rebounds).

Nieuws

menu